Magnetoterapija z emFIELD Pro

EMFIELD PRO
(High Engergy Inductive Therapy)


OSNOVE

Človeško telo je dober prevodnik za magnetna polja. V celicah in izven celic imamo atome in molekule z nabojem. Prav tako ima električni potencial celična membrana žive celice. Celica brez električnega potenciala na membrani je mrtva celica. Naboj membrane pri normalnih, zdravih celicah je višji od naboja pri bolnih ali ostarelih  celicah. Podobno velja za bakterije in viruse. Celice z znižanim membranskim potencialom ustvarjajo premalo energije za zagotavljanje in vzdrževanje potrebnih znotraj celičnih procesov.

Elektromagnetna polja lahko brez deformacij ali izgub prehajajo skozi celice, tkiva, organe, kosti, aktivirajo elektrokemijske reakcije tkiv. Stimulacija s pulznim elektromagnetnim poljem povečuje energijo v celici in izboljšuje znotraj celične procese.

Visoko energijska indukcijska terapija EMFIELD PRO (Zimmer) predstavlja najsodobnejšo tehnologijo na področju pulzne elektromagnetne terapije (PEMF). Zaradi velike moči aplikatorjev do 3,0 T, kar je 600-krat močnejše od moči običajnega magneta, je lahko trajanje zdravljenja iz več ur skrajšano na vsega 3-20 minut. Magnetoterapija zmanjša bolečino, poviša bolečinski prag ter pospeši regeneratorne procese. Učinki magnetoterapije trajajo daljši čas, protibolečinski učinki terapije tudi več tednov  po opravljeni terapiji.

 

PREDSTAVITEV APARATA EMFIELD PRO

Aparat EMFIELD PRO (Zimmer) omogoča neinvazivno in brezkontaktno zdravljenje ter zaradi velike magnetne moči  globoko penetracijo do vseh struktur v telesu.

Aparat ima dva aplikatorja za različna bolezenska stanja. Močnejši z močjo 3,0 T omogoča izvajanje dinamične in statične terapije ročno in s pomočjo posebnega držala. Nekoliko šibkejši aplikator z močjo 2,5T omogoča ročno bolj usmerjeno dinamično in statično terapijo manjših regij oziroma področij. 

Terapija se izvaja po protokolih z veliko možnosti prilagajanja stanju in potrebam pacienta. Upravljanje aparata se izvaja preko prijaznega uporabniškega vmesnika. 

Zaradi velike moči aplikatorjev je omogočeno globje delovanje in skrajšanje trajanja zdravljenja na 3-20 minut. Terapija se izvaja po izbranem protokolu, statično ali dinamično, aktivno ali pasivno, s prilagojeno močjo in frekvenco magnetnega polja. Vrhunske tehnične lastnosti aparata z individualizacijo zdravljenja so zagotovilo za dobre rezultate.

  

PODROČJA UPORABE

Visokoenergijska indukcijska terapija krepi koristne fiziološke procese tako da pospešuje cirkulacijo in prekrvljenost tkiv, pospešuje regeneratorne procese, zmanjšuje bolečino ter stimulira živčne in mišične celice. Pozitivni učinki terapije se koristijo na naslednjih področjih uporabe:

 • Protibolečinska terapija
 • Pospešitev regeneracije živcev
 • Pospešitev regeneracije tetiv, vezi in mišic
 • Povečanje natezne moči tetiv in vezi
 • Zmanjšanje izgube mišične mase po operativnih posegih
 • Izboljšanje gibljivosti in hitrejše funkcionalno okrevanje
 • Povečanje cirkulacije, prekrvljenosti in tvorbe kapilarnega ožilja
 • Hitrejše celjenja zlomov kosti
 • Hitrejše celjenje kožnih ran
 • Zmanjšanje vnetnih procesov
 • Zmanjšanje obsega odmrtja tkiv
 • Zmanjšanje kronične utrujenosti
 • Izboljšanje urinske inkontinence
 • Zmanjšanje težav zaradi preobčutljivega mehurja in povečane prostate.

STRANSKI UČINKI

Ob upoštevanju kontraindikacij pri zdravljenju stranskih učinkov ni oziroma so minimalni in prehodni.

 

TRAJANJE ZDRAVLJENJA

Dolžina in intenzivnost zdravljenja je odvisna od bolezenskega stanja pacienta.

Praviloma zdravljenje traja 4-6 tednov. V tem obdobju se izvede skupno 6-8 terapij. Posamezne terapije se izvaja 1-2 x tedensko. Terapija traja 20-30 minut.

Zaradi potenciranja učinkov se zdravljenje z emFieldPro lahko kombinira z zdravljenjem z udarnimi valovi (ESWT).

 

 

Foto 1: emField Pro: 2,5-3,0 Tesla, 1 – 100 Hz, 2 aplikatorja

 

emfield10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 2: Primer pasivne terapije s statičnim aplikatorjem

 

emfieldpro ellbogen statisch

 

 

 

 

 

 

 

Foto 3 emFieldPro- Primeri pasivne terapije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 3: Primer aktivne terapije z mobilnim aplikatorjem

 

emfieldpro ruecken dynamisch

 

 

 

 

 

 

 

Foto 5 emFieldPro- Primeri aktivne terapije

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: Predstavitev emField Pro

Introducing emFieldPro ( 720 X 1280 ).mp4

 

natisni