Pogosta vprašanja

2 + 5 =ESWT protibolečinska terapija

Ali je za terapijo ESWT potrebna hospitalizacija?

Terapija ESWT se izvaja ambulantno, kar pomeni, da na dan terapije pridete v ambulanto, po opravljeni terapiji pa lahko odidete domov. Po terapiji priporočamo enodnevni počitek prizadetega dela telesa.

Kako dolga je ESWT obravnava?

V sklopu ESWT obravnave izvedemo odvisno od potrebe 4 - 6 terapij. Terapije se izvajajo na 5 - 9 dni.

Kakšni so stranski učinki ESWT terapije?

ESWT zdravljenje je praviloma brez klinično pomembnih zapletov. Sama terapija lahko izzove blago bolečino, kar pa obvladujemo s prilagajanjem energije udarnih valov.

Zdravnica mi je omenila ESWL oz. ESWT, RSWT terapijo s katero je mogoče razbiti kalcinacijo. Ta terapija naj bi se izvajala na vaši klinika. Katero metodo uporabljate pri zdravljenju (ESWT, RSWT...)?

ESWT (Extracorporeal shockwave therapy) pomeni terapijo z zunajtelesnimi udarnimi valovi. V našem centru uporabljamo FSWT in RSWT - terapija s sondo, ki usmerja valove fokusno in sondo, ki usmerja valove radialno in je namenjena zdravljenju mišično in tetivno degenerativnih in kalcinirajočih sprememb. Pod ESWT spada tudi ESWL (litotripter), tehnologija namenjena razbijanju ledvičnih kamnov. Več o razliki med RSWT in FSWT si lahko preberete na naši strani.

Ultrazvok

Ali opravljate ultrazvok tudi z napotnico od splošnega zdravnika?

Da, pokličite prosim za informacijo o trenutni čakalni dobi.

 

natisni